Aventura Reining

Aventura Reining

A avea o carieră ca șofer de camion înseamnă mult mai mult decât să conduci un camion masiv de patruzeci de tone. Înseamnă să știi să te integrezi într-o echipă, într-o companie, într-un mod în care poți să faci cel mai bun lucru și să primești o compensație potrivită. Petrică Rachită este unul dintre acei soferi de camion. A început să lucreze la Reining în urmă cu cinci ani și aceasta este povestea lui.

Procedura de aplicare – de la A la Z

Pașii pe care trebuie să-i faceți de la citirea postului vacant până la lucrul cu adevărat sunt destul de mici. Într-o perioadă de 48 de ore este posibil să fii deja la volan. Și exact așa a decurs cu Petrică. „Acum cinci ani am văzut pe rețelele de socializare un anunț despre lucrul la Reining. Fără nicio ezitare am aplicat. Am fost invitat la un interviu și câteva zile mai târziu am urcat într-un avion spre Germania. După șapte zile îmi conduceam camionul prin Franța, Belgia și Țările de Jos.”

Evident, totul este destul de rapid. Nu toți șoferii pornesc singuri atât de repede. Avem mai multe teste și evaluări pentru a ne asigura că abilitatile noilor noștri soferi sunt ridicate. Și Reining oferă diferite programe de training, diverse, astfel încât fiecare șofer să poată crește și să învețe lucruri noi. Pentru Petrică, munca la Reining a marcat o nouă eră: „Acum eram un șofer profesionist, internațional. În trecut, lucrasem pentru Deutsche Post, dar asta era într-o zonă mult mai restransă. La Reining am primesc oportunitatea să fac mai mult decât să conduc.” Petrică este, de asemenea, jurnalist independent, iar cariera lui la Reining poate fi combinată perfect cu cea de jurnalist. „Flexibilitatea este foarte importantă pentru mine. Și, din fericire, Reining este un angajator flexibil și mulți colegi împărtășesc această părere.”

Primul contact

Când Petrică a părăsit avionul, un coleg de la Reining deja aștepta să-l ia. Acest coleg avea să devină și mentorul lui. Petrică a fost adus în locul unde avea să înceapă oficial viața lui de șofer de camion. „Toți colegii mei au fost atât de drăguți și de ajutor. Au făcut tot ce au putut pentru a-mi spune totul despre muncă și pentru a mă face să mă simt confortabil. Să fii departe de casă pentru o perioadă lungă de timp poate fi o provocare, dar la Reining suntem o familie care încearcă să profite la maximum de asta.” Reining are mai multe locații unde șoferii pot sta pentru a profita de odihna lungă de weekend. „Acele locații sunt casele noastre departe de casă. Ne întâlnim, petrecem timp împreună și învățăm unul despre celălalt și despre culturile noastre. Weekend-urile sunt foarte interesante”.

Oportunitățile de muncă și de angajare

Lucrul la Reining oferă un loc de muncă în care conduci o mulțime de rute fixe. Petrică explică: „Distanțele lungi și mai scurte sunt bine echilibrate și meseria are un mare avantaj: multe pauze. Am întotdeauna o bicicletă sau o trotinetă electrică în camionetă, așa că pot să ies și să vizitez orașele și satele frumoase pe care le vizitez. De la Marsilia la Groningen. Aflu despre istorie și văd peisaje uimitoare”.

Lucrează la Reining

„Reinig este un angajator foarte bun”, ne spune Petrică. Salariul este de la mediu până la mare, orele de lucru pot fi solicitante, dar permit multă flexibilitate. Și datorită numeroaselor locații din Olanda și Germania, aveți ocazia să vă odihniți, să gătiți, să faceți curățenie și să dormiți. Camioanele sunt decente și toate reparațiile sunt făcute de companie.Per total, sunt foarte fericit să lucrez la Reining. Am ocazia de a învăța constant lucruri noi, de a-mi face treaba așa cum trebuie și de a întâlni o mulțime de prieteni noi. Cine nu vrea asta?”

Te-ai entuziasmat după ce ai citit povestea lui Petrică? Și ești gata să începi și la Reining? Nu așteptați și completați formularul de contact de mai jos sau trimiteți-ne CV-ul la jobs@reining.eu