Reining avantura

Reining avantura

Karijera vozača znači mnogo više od vožnje kamiona od četrdeset tona. Znate se integrisati u tim, u jednu firmu tako, kako biste mogli najbolje raditi i dobiti pristojnu nadoknadu. Petrica Rachita je jedan od tih vozača. Za Reining je počeo raditi pre pet godina, i ovo je njegova priča.

Proces prijave – od A do Ž.
Vreme koje je proteklo između čitanja oglasa za posao i vremena ulaska u aktivnu fazu, takođe može biti relativno kratko. U roku od 48 sati moguće je ,da podnosilac zahteva,  već sedi za volanom. A Petrici se upravo to dogodilo. `Pre pet godina pronašao sam online oglas za posao koji je raspisao Reining. Prijavio sam se bez razmisljanja. Pozvali su me na razgovor i što pre sam, seo  u avion za Nemačku. Za sedam dana bio sam u kamionu  i putovao sam po zapadnoj Europi.

Očigledno, sve je prilično brzo. Ne kreću svi vozači tako brzo sami. Postoji nekoliko testova i ispita  kako bismo bili sigurni da je kvalitet naših novih vozača visoka. A Reining nudi niz različitih programa obuke kako bi se svaki vozač mogao razvijati i naučiti nove stvari. Za Petricu je rad u Reiningu označio novu eru: „Sad sam postao  profesionalni, međunarodni vozač. Pre sam radio za Deutsche Post, ali tamo sam na dosta manje mesta  isao. A sa Reiningom imam i drugih prilika  ,sem vožnje.” Petrica je također slobodni novinar, a Reiningova karijera može se savršeno spojiti sa karijerom novinara. “Fleksibilnost mi je vrlo važna. I srećom, Reining je fleksibilan poslodavac, a mnogi zaposleni dele to misljenje.”

Prvi kontakt
Kad je Petrica napustio aerodrom, Reiningovo osoblje je već čekalo da dođe po njega. Ovaj član osoblja također će povremeno biti vaš mentor. Petrica je doveden na mesto gde je službeno započeo njegov  život vozača kamiona. “Sve moje kolege bili su vrlo ljubazni i korisni. Učinili su sve što su mogli da mi kažu sve o poslu i osećam se dobro. Biti dugo odsutan od kuće može biti izazov, ali u Reiningu smo porodica koja pokušava izvući maksimum iz toga.” Reining ima niz različitih lokacija na kojima vozači mogu ostati kako bi iskoristili svoj dugi vikend odmor. “Ova mesta su naše kuce, daleko od naših kuca. Susrećemo se, provodimo vreme zajedno, upoznajemo jedni druge i našu kulturu. Vikendi su vrlo zanimljivi.

Poslovi i mogućnosti
Dok radi u Reiningu, vozač se susreće sa mnogim stalnim zadacima prevoza. Petrica objašnjava: “Duge i kratke relacije su dobro izbalansirane, a rad ima jednu veliku prednost: mnogo pauza. Uvek imam bicikl ili e-skuter u kamionu tako da mogu posetiti prekrasne gradove i sela za vreme svog odmora. Od Marseillea do Groningena. Upoznajem istoriju i vidim neverovatne krajeve.

Raditi u Reiningu
“Reinig je izvrstan poslodavac”, kaže Petricia. Plate su iznad proseka, radno vreme zna biti naporno, ali dopušta veliku fleksibilnost. Zahvaljujući brojnim različitim lokacijama oko Holandije i Nemačke, imate priliku opustiti se, kuvati, čistiti i spavati. Kamioni su dobri, sve popravke radi firma. Sve u svemu, jako sam srecan što radim u Reiningu. Dobijam priliku da nastavim učiti nove stvari, raditi svoj posao kako trebam i steći puno novih prijatelja. Ko to ne bi želeo?”

Zainteresovani ste za rad u Reiningu? Ostavite svoje podatke i mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.